Wat is verterinaire natuurgeneeskunde?

Als natuurgeneeskundig diertherapeut kijk ik met een frisse blik naar jouw hond, een klacht heeft namelijk een oorzaak. Deze oorzaak is de kern voor de andere klacht(en). Deze kern gaan we aanpakken en niet het symptoom bestrijden.
Ik kijk niet alleen naar de klacht maar naar het geheel fysiek, mentaal en energetisch.
Het advies is ook op een andere denkwijze gebaseerd dan van de regulier werkende dierenarts.

Natuurgeneeswijze gaat uit van de totaliteit van de hond, denk hierbij aan hoe de hond nu leeft (voeding, huisvesteging, karakter) het verleden (geboorte, nare gebeurtenissen, medisch) kunnen beide een rol spelen in de huidige klacht.
Je kan verschillende honden hebben met bijvoorbeeld een huidprobleem waarvan de oorzaak verschillend is het kan komen door voeding, stress of toxische belasting.
Doel van een natuurgeneeskundige is de symptoom niet te onderdrukken maar bij de kern van het probleem te komen en deze aan te pakken.
Terugkomend op huidproblemen is ook elke behandeling afgestemd op het individu en is er niet één standaard behandeling.

Vormen van therapie:

  • Celzouten specifieke minerale verbindingen die van nature in ons lichaam voorkomen.
  • Bach bloesems het lichaam bestaat uit moleculen met een eigen trilling, bloesems hebben ook hun eigen trilling en werkt op de gemoedtoestand
  • Essentiele olies (aromatherapie) geurreceptoren communiceren met de hersenen de moleculen het werkt op verschillende niveaus fysiek, mentaal en op de emotie.
  • Spagyriek 

Dit zijn natuurlijke middelen, dit heeft ook de eerste voorkeur in een behandeling. Wat voordeel is van natuurlijke middelen dat ze velen malen effectiever zijn maar ook dat er nagenoeg tot geen bijwerkingen zijn. Het doel van deze middelen is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen.
Naast bovengenoemde therapievormen werk ik ook nog met overige middelen denk aan probiotica of een reinigingskuur 

Naast de natuurlijke middelen is het ook van belang om te kijken naar de voeding, is er een balans tussen fysieke en mentale uitdaging, is er voldoende rust, zit de hond lekker in zijn vel? Dit zijn belangrijke factoren om een de hond terug in zijn kracht te zetten. Door middel van maatregelen kan de hond deze balans vinden.