TEKEN

Gepubliceerd op 10 juli 2021 om 10:44

Ik merk dat de teken dit jaar actiever lijken dan ooit, daarom een aantal tips:

 

  • Check jouw hond na iedere keer dat jullie buiten zijn geweest. Let hierbij ook goed op de plekken waar je niet snel aan denkt: de lippen/in de bek, in de oren, tussen de voetzooltjes
  • Je kunt een plakkende kledingroller gebruiken om teken die zich nog niet vastgebeten hebben van de hond te halen. Simpel naar de wandeling de roller over het lijf en de lopende teken blijven vastplakken.
  • Geef wat gedroogde Fenegriek door het eten. Hiervan gaat de hond of kat een beetje naar Maggi ruiken en dit maakt ze onaantrekkelijk voor teken
  • Zorg dat de hond zo min mogelijk aantrekkelijk is een goede weerstand speelt hierbij een grote rol.

 

Daarnaast zijn er fijne natuurlijke producten verkrijgbaar zonder gif

 

  • STOP anti-vlooien/tekendruppels. Deze zijn samengesteld uit alleen natuurlijke ingrediënten en vormen dus geen belasting voor het systeem.
  • Gebruik daarnaast de ProtecTickspray voor extra bescherming wanneer jouw hond heel gevoelig is, dikke vacht heeft of de omgevingsdruk hoog is.
  • Tickless is een hangertje voor aan de halsband met geluidsgolven, deze is niet geschikt om mee te zwemmen.

 

Wat is eigenlijk een teek?


Een teek lijkt het meest op een klein spinnetje, soms maar 1 millimeter groot. Hij probeert een plek te vinden waar hij zich vast kan bijten in de huid. Op die manier kan hij namelijk bloed opzuigen.
Als een teek zich eenmaal volgezogen heeft met bloed, kan hij wel een doorsnee hebben van een centimeter. Die zie je meestal wel duidelijk zitten als je de hond controleert. Het is belangrijk om de teek zo snel mogelijk te verwijderen omdat de teek drager kan zijn van ziektekiemen.

Waarom kiezen voor natuurlijke alternatieven?

Een nadeel van een chemisch middel is dat er, weliswaar een kleine, hoeveelheid gif ook circuleert door het bloed en het lichaam van jouw hond. Wat zorgt voor een continue belasting voor zuiverende organen zoals de lever en nieren en ondermijnt het immuunsysteem op die manier.
Een middel wat een maand lang werkt, betekend ook dat het maar liefst een maand lang duurt voordat jouw hond het uit zijn systeem heeft kunnen filteren.
Dan zijn er ook nog middelen die maar liefst 3 maanden werkzaam zijn, zoals bijvoorbeeld Bravecto. Je snapt al dat het lichaam nog langer nodig heeft om dit middel te filteren. Best heftig voor het systeem van de hond.
Het is daarom begrijpelijk dat dit soort middelen een grote aanslag kunnen zijn op de gezondheid van jouw hond.

Gelukkig zijn er minder schadelijke alternatieve Is jouw hond erg gevoelig voor teken kan er soms ook een ander onderliggende oorzaak zijn neem gerust contact op of bekijk de webshop.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.